Däckservice & Däckreparationer i Bålsta

Har du råkat ut för en punktering eller annan däckskada finns det goda chanser att vi kan laga detta. Har hjulaxlen hamnat ur läge rättar vi till det, för att undvika onödigt slitage och högre bränsleförbrukning. Vår däckservice i Bålsta är av högsta kvalitet och låter dig fortsätta rulla smidigt och säkert.

 

När ska man inte laga?

I vissa fall ska man undvika däckreparation: om kanttråden är frilagd, om gördeln är skadad, om skadan utsatts för fett eller om det finns sprickbildningar i gummit, vilket ofta uppstår när man kört med för lågt lufttryck. Tänk på att besöka en verkstad så fort som möjligt efter att olyckan varit framme, så att skadan inte förvärras.  Vi lagar gärna dina däck, istället för att du köper nya, om förutsättningarna finns.

 

Vänd dig till en verkstad

Det kan vara svårt att laga ett skadat däck själv. Däck som tappat formen eller fått en dålig lagning kan leda till olyckor. Därför rekommenderar vi att alltid vända sig till en professionell verkstad för däckservice. En kvalitetslagning gör däcket ”som nytt”.

 

Rätt hjulinställning minskar bränsleförbrukningen

Det kan räcka att ha kört på en trottoar­kant, ett gupp eller ojämnhet i vägen för att din hjulaxel ska komma ur läge och börja slita onödigt på bilen och däcken. Rätt hjulinställning bidrar till att öka livslängden på dina däck och minskar bränsleförbrukningen, så i själva verket kan du spara pengar genom att med jämna mellanrum lämna in din bil på däckservice för att kontrollera att du har rätt hjulinställning.

 

Återvinning av däck

Är däckservice inte svaret för dina däck åtar vi oss att agera ansvarsfullt gentemot miljön och återvinner skadade eller utslitna däck efter kraven som ställs enligt SVDAB, Svensk Däckåtervinning AB. Du kan komma in till oss med dina uttjänta personbilsdäck så tar vi hand om dem. Bra va?

 

Välkommen till vår däckservice i Bålsta!

Kontakta oss:

Bålsta Hjul & Bilservice

Stockholmsvägen 36

746 33  Bålsta

 

Ring oss på: 0171-322 04

Mail: info@bhob.se

 Öppettider:

Måndag – torsdag. 07.00 – 17.00.

Fredag. 07.00 – 15:30.