Byt dina däck här!

Kom in till oss på Bestdrive i Bålsta när du behöver byta däck, oavsett om du köpt nya däck eller när det är dags att sätta på säsongsdäcken. För oss är säkerheten viktigast av allt på vägarna och vid ett däckbyte ser vi till att dina däck håller måtten. Vi ser bland annat alltid över mönsterdjup och lufttryck i samband med att vi byter däck.

Vi på Bestdrive i Bålsta vill göra ditt bilägande så enkelt och smidigt som möjligt. Har du dina däck förvarade hos oss på vårt däckhotell reserverar vi dessutom alltid en tid för dig när det är dags att skifta till vinterdäck eller sommardäck.

 

Dags att byta däck?

Vi byter däck på din bil när det närmar sig däckbytessäsong. Bestdrive i Bålsta är specialiserade på däckbyten och har en hög kompetens inom däck. Vi vill alltid ge dig bästa service så att du tryggt kan rulla ut från vår verkstad med bra däck.

Kom in till oss på stockholmsvägen 36! Du kan även ringa oss på Tel: 0171-322 04 eller maila oss på info@bhob.se för att boka tid.

 

Vad innebär vinterväglag?

I vissa fall finns det undantag när det gäller tillåtna datum för att använda vinterdäck och sommardäck. Undantaget är enbart om det råder vinterväglag. Vad som räknas som vinterväglag är om det finns snö, modd, is eller frost på vägbanan och då ska du använda vinterdäck på bilen.

 

Byta till sommardäck

Du får köra med sommardäck på bilen mellan den 1 april till 1 december men måste ha sommardäck mellan den 16 april och 30 september.

 

Byta till vinterdäck

Det är lag på att använda vinterdäck på bilen om det är vinterväglag ute samt mellan datumen 1 december till 31 mars. Du får dock köra med vinterdäck mellan den 1 oktober och 15 april.

Kontakta oss:

Bålsta Hjul & Bilservice

Stockholmsvägen 36

746 33  Bålsta

 

Ring oss på: 0171-322 04

Mail: info@bhob.se

 Öppettider:

Måndag – torsdag. 07.00 – 17.00.

Fredag. 07.00 – 15:30.